1 min read
Geslaagde zomereditie STEP In-housedag bij Van Doorne
13 May 2015

Op vrijdag 8 mei 2015 stond de voorjaarseditie van de
STEP In-housedag weer bij Van Doorne voor de deur. Wij mochten 27 zeer gemotiveerde en enthousiaste studenten op ons kantoor in Amsterdam ontvangen. Na een welkomstwoord van Managing Director Martijn Lesterhuis, stond er een sollicitatietraining door partner Daan ter Braak op het programma. De studenten konden tijdens deze training al hun vragen over het sollicitatieproces stellen en werden van het nodige advies voorzien.

Inmiddels was de zon doorgebroken en dat betekende dat het tijd was voor een pauze. Ondertussen had zich een groep advocaat-stagiaires verzameld om met ons te gaan lunchen en kennis te maken met de STEP deelnemers. Na een korte wandeling richting het olympisch stadion, stond er een boot voor ons klaar om, onder het genot van verse jus en heerlijke broodjes, een rondje te gaan varen. Het weer was prachtig en voor we het wisten waren we alweer terug op kantoor.

Op kantoor aangekomen, werd het tijd dat de studenten zelf aan de slag gingen. Het laatste onderdeel van de dag was een workshop Privacy. Na een introductie over het privacy recht door twee advocaten, gingen de studenten zelf aan de slag met een casus. Na een uur hard gewerkt te hebben, was het tijd om te gaan pleiten. De toga’s lagen al klaar en onder toeziend oog van de rechters ging het er hard aan toe tijdens de pleidooien. Gelukkig stonden de bitterballen inmiddels klaar en kon de borrel in onze bruine kroeg ’t Pleithuys beginnen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag, met een leuke groep enthousiaste studenten! De volgende STEP In-housedag vindt plaats in het najaar. Neem voor meer informatie contact op met het STEP bestuur of kijk op de STEP website

Klik hier voor meer informatie over werken bij Van Doorne.