Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Van Doorne kiest voor strategische uitbreiding en versterking van transactiepraktijk met de komst van nieuw team Sterke (internationale) focus op tech-M&A, private equity en venture capital

 • NL EN
 • Van Doorne kan vanaf 1 september beschikken over een versterking aan M&A-specialisten. Deze zomer werd Meltem Koning-Gungormez (1981) aangetrokken als nieuwe partner, evenals drie talentvolle medewerkers uit haar team: Michiel Melief, Hanne van 't Klooster en Frederiek Maessen.

  Met de toevoeging van het nieuwe team toont het Amsterdamse kantoor aan een bestendige praktijk te hebben. Met een nog bredere bezetting kan een nog hoger niveau van dienstverlening worden geboden op een aantal belangrijke expertises. Meltem Koning-Gungormez is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, fusies en overnames, groeifinancieringen en (strategische) samenwerkingsverbanden in de technologie, (digital) media en telecom- en retailsectoren.

  Haar cliënten zijn voornamelijk internationale en nationale private equity- en venture capital fondsen en corporates die investeringen doen in, of partneren met, technologie- en andere disruptieve ondernemingen. Met haar internationale en private equity en venture capital focus wordt de transactie-expertise van het ondernemingsrechtteam van Van Doorne verder verdiept.

   

  Strategische keuze voor groei

  Managing partner Saskia Laseur is erg verheugd met de komst van Meltem: "Wij zijn blij dat wij in deze bijzondere tijden de M&A-praktijk kunnen uitbreiden. Hiermee maken wij een volgende stap in het pro- en reactief adviseren van onze cliënten bij hun specifieke vraagstukken. Wij hebben vertrouwen in de toekomst. Het afgelopen halfjaar is een intensieve tijd geweest. Ondanks de wereldwijde afname van M&A-activiteit heeft het ondernemingsrechtteam van Van Doorne een goed half jaar achter de rug en is de pijplijn goed gevuld. Onze verwachting is dat Tech-M&A een belangrijke drijvende kracht zal vormen voor transacties in verschillende sectoren en op deze manier zijn we nog beter geëquipeerd om onze klanten daarin van kundig en multidisciplinair advies te voorzien."

  Meltem Koning-Gungormez deelt dat vertrouwen: "Hoewel de COVID-crisis de activiteit in de fusie- en overnamemarkt heeft vertraagd, zullen technologiebedrijven in Nederland en de rest van Europa waarschijnlijk in trek blijven bij (durf)investeerders. Het aantal technologiegedreven deals is door de jaren heen steeds groter geworden en blijft een zeer belangrijk onderdeel van de investeringsmarkt vormen. Zowel voor strategische (corporate) kopers als financiële sponsors, voornamelijk private equity- of venture capital-partijen, blijven investeringen in innovatieve ondernemingen interessant, zeker omdat het gaat om lange termijninvesteringen in bedrijven die zorgen voor innovatie en kostenbesparing. Dit geldt ook tijdens een wereldwijde pandemie."

  Partnerships in Tech

  Van Doorne heeft een sterke technologie focus met ervaren specialisten op dit gebied. M&A-partner Jeroen Sombezki, die veel met Koning-Gungormez zal optrekken, is ook verheugd met haar komst: “De wensen en behoeften van onze klanten hebben Van Doorne geïnspireerd om een volledig toegewijde en multidisciplinaire Technology M&A-groep in het leven te roepen: 'Partnerships in Tech'. Experts uit verschillende disciplines (M&A, financiering, fiscaliteit, privacy & data protection, IP&IT, arbeidsrecht en regulatory) hebben daarin hun krachten gebundeld om klanten te begeleiden bij overnames, in investeringen of (strategische) samenwerkingen. Experts uit de nichedisciplines, zoals privacy, weten precies welke ontwikkelingen, kansen en risico's er in de operatie spelen. Door deze kennis gericht in te zetten bij overnames, investeringen en samenwerkingen, slagen wij erin om klanten goed, pragmatisch en efficiënt te helpen bij het laten slagen en de-risken van transacties. Met de komst van Meltem en haar team zijn wij nog beter in staat om deze belofte waar te maken en in te spelen op de behoeften van onze klanten.”

  Meer informatie over Partnerships in Tech

  Maak kennis met het Partnerships in Tech-team op vandoorne.com. Van Doorne (sinds 1930) is het snelst groeiende onafhankelijke Nederlandse top 10-kantoor. Het hecht aan diversiteit omdat daarmee verschillende perspectieven op vraagstukken worden ingebracht. Circa één derde van de partners is vrouw: een opvallend hoog percentage voor de Zuidas. Onze specialisten werken in een informele en open werksfeer, waarin zij de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. De advocaten, notarissen en fiscalisten adviseren vooraanstaande Nederlandse en internationale ondernemingen, financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. 

  Meer over

  Saskia Laseur

  Partner, Notaris

  Saskia heeft meer dan 20 jaar ervaring in het Notariaat. Ze leerde het vak in Den Haag. Saskia is gespecialiseerd in de semi-publieke sector. Ze maakt zich sterk voor een moderne taakopvatting van de notaris: pro-actief juridisch adviseur, naast het leveren van de klassieke notariële diensten. Ze doet dat zowel buiten als binnen de beroepsgroep; zo was zij 3 jaar lid van het (landelijk) bestuur van de KNB (portefeuille erfrecht en communicatie) en werkte zij aan de herziening van de notariële beroepsopleiding.

  Jeroen Sombezki

  Partner, Advocaat

  Jeroen is onderdeel van het team Ondernemingsrecht. Hij is specialist op het gebied van fusies & overnames, joint ventures, participaties en kapitaalmarkttransacties.

  Meltem Koning-Gungormez

  Partner, Advocaat

  Meltem is gespecialiseerd in private equity en venture capital-transacties, fusies en overnames, corporate governance en internationale herstructureringen. 

  Hanne van 't Klooster

  Advocaat

  Hanne is gespecialiseerd in fusies en overnames, private equity en venture capital-transacties en joint ventures. Daarnaast heeft zij brede kennis van het ondernemingsrecht in algemene zin en meer specifiek ook corporate governance.

  Michiel Melief

  Advocaat

  Michiel Melief adviseert bedrijven, private equity investeerders en financiele instellingen bij fusies en overnemes, joint ventures en algemene ondernemingsrechtelijke vraagstukken. 

  Frederiek Maessen

  Advocaat

  Frederiek is verbonden aan het team Ondernemingsrecht. Zij houdt zich bezig met fusies & overnames, corporate governance en herstructureringen voor zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven.