1 min read
Energiepraktijk Van Doorne krijgt boost met komst partner Léone Klapwijk
1 October 2020

Vanaf 1 oktober versterkt Van Doorne haar positie als toonaangevend adviseur binnen de energiesector met de komst van partner Léone Klapwijk (1979). Zij maakt met regulatory de driepoot compleet voor een stevige energiepraktijk: regulatoir, transactioneel en procesrechtelijk.

Volgens managing partner Saskia Laseur betekent de komst van Léone Klapwijk wederom een versteviging van Van Doorne’s profiel binnen de gereguleerde markten: “Het verheugt mij dat ons kantoor volop investeert in kennis van en positionering binnen de energiesector. Al vele jaren treedt Van Doorne op voor energiebedrijven, toezichthouders, overheidsinstellingen, afnemers en investeerders. Met Léone zijn wij nog beter in staat de juridische spil te zijn bij grote energieprojecten en energietransacties, maar zeker ook bij juridische geschillen. Bovendien is Léone een heel toegankelijk en opgewekt mens!”

Léone Klapwijk kijkt uit naar de samenwerking: “De energierechtpraktijk, en met name het werk in het kader van de energietransitie, past mooi bij de wens van Van Doorne om een rol van betekenis te spelen in de belangrijke vraagstukken van de moderne tijd en in te spelen op maatschappelijke en gedragsveranderingen. Van Doorne heeft bovendien een team van specialisten op alle rechtsgebieden die nodig zijn om full service mee te kunnen werken aan (creatieve en innovatieve) oplossingen voor energievraagstukken van welke aard dan ook.”

Léone adviseert onder andere netbeheerders, leverings- en productiebedrijven in de gereguleerde sector en bedrijven in de chemische en industriële sector, maar ook overheden. Zij heeft dan ook brede ervaring met het oplossen van vraagstukken op het gebied van gereguleerde utilities (warmte, elektriciteit, drinkwater en gas) en niet-gereguleerde (CO2, brandstoffen) utilities.

De Van Doorne-specialisten werken samen met partijen uit elk segment in de energiesector: van olievelddiensten tot upstream-, midstream- en downstream-bedrijven, van partijen uit de industrie, drinkwaterbedrijven, en netbeheerders tot warmtebedrijven. Daarbij maken zij gebruik van de nationale en internationale netwerken waarover Van Doorne beschikt.