Waarmee kunnen wij u helpen?

  Evenement

  AI Symposium Grip op algoritmes vrijdag 30 november 2018

  Van gezichtsherkenning tot zelfrijdende auto's en medische diagnoses, de kunstmatige intelligentie toepassingen van vandaag en morgen zijn grenzeloos. Maar wie staat aan het roer: Mens of machine? Welke ethische overwegingen moeten we maken en binnen welke juridische kaders moeten we opereren?

  Ter gelegenheid van het afscheid van Van Doorne partner Kees Stuurman organiseerden wij op 30 november 2018 het AI symposium 'Grip op Algoritmes'. Onder leiding van BNR-presentator en oud-advocaaPaul Laseur stelden we een aantal belangrijke thema's aan de kaak en gaven onze deskundige sprekers hun visie hierop.

  Download e-book Grip op Algoritmes

  Met dank aan onze gastsprekers bieden wij u een exemplaar van het e-book Grip op Algoritmes aan met daarin opiniestukken rondom artificial intelligence. Het e-book kunt u onderaan deze pagina downloaden.

  Programma symposium

  Onze deskundigen:

  Maarten de Rijke
  Hoogleraar UVA 
  Duidt de huidige stand van zaken en schetst met enkele voorbeelden uit de praktijk de kracht en macht van algoritmes

   

   

  Marietje Schaake
  Lid Europees  Parlement
  Betoogt dat er veel meer nodig is dan alleen een maatschappelijk debat, of ethische overwegingen, om de impact van technologie te kaderen. Het toepassen van wetten online, zoals die offline gelden, moet de belangrijkste prioriteit zijn. 

   

   

  Jaap-Henk Hoepman
  Assistant-Professor RUG, KUN en Tilburg University  
  Geeft antwoord op vragen omtrent de instrumenten die we kunnen en wellicht ook moeten gebruiken om vat te krijgen op algoritmes. In hoeverre en in welke mate is transparantie hierbij gewenst en wat wordt met deze transparantie wel/niet opgelost? 


  Kees Stuurman
  Partner Van Doorne/hoogleraar Tilburg University
  Belicht de reguleringsvisie zoals we die in Nederland hebben op dit moment en gaat in op de vraag of er een verplichte AI Impact Assessment zou moeten komen.

   

   

   

  Fotoalbum

  Klik op de foto hieronder om het album te openen

  Download e-book