Waar kunnen we u mee helpen?

  Evenement

  AI Symposium Grip op algoritmes

  30 november 2018

  Van gezichtsherkenning tot zelfrijdende auto's en medische diagnoses, de kunstmatige intelligentie toepassingen van vandaag en morgen zijn grenzeloos. Maar wie staat aan het roer: Mens of machine? Welke ethische overwegingen moeten we maken en binnen welke juridische kaders moeten we opereren?

  Aanmelden

  Ter gelegenheid van het afscheid van Van Doorne Partner Kees Stuurman organiseren wij op 30 november 2018 bij Van Doorne dit AI symposium. Onder leiding van BNR-presentator en oud-advocaat Paul Laseur stellen we een aantal belangrijke thema's aan de kaak en geven onze deskundige sprekers hun visie hierop. Onze deskundigen zijn:

  Maarten de Rijke
  Hoogleraar UVA 
  Duidt de huidige stand van zaken en schetst met enkele voorbeelden uit de praktijk de kracht en macht van algoritmes

   

   

  Marietje Schaake
  Lid Europees  Parlement
  Betoogt dat er veel meer nodig is dan alleen een maatschappelijk debat, of ethische overwegingen, om de impact van technologie te kaderen. Het toepassen van wetten online, zoals die offline gelden, moet de belangrijkste prioriteit zijn. 

   

   

  Jaap-Henk Hoepman
  Assistant-Professor RUG, KUN en Tilburg University  
  Geeft antwoord op vragen omtrent de instrumenten die we kunnen en wellicht ook moeten gebruiken om vat te krijgen op algoritmes. In hoeverre en in welke mate is transparantie hierbij gewenst en wat wordt met deze transparantie wel/niet opgelost? 


  Kees Stuurman
  Partner Van Doorne/hoogleraar Tilburg University
  Belicht de reguleringsvisie zoals we die in Nederland hebben op dit moment en gaat in op de vraag of er een verplichte AI Impact Assessment zou moeten komen.

   

   

   

  Programma
  Tijdens de interactieve middag van 15:00 uur tot 18:00 uur is er gelegenheid om de discussie aan te gaan met de sprekers en vragen te stellen en beantwoord te krijgen over dit boeiende onderwerp. Na afloop is er een aangeklede borrel waar ruime tijd is om na te praten met gasten en sprekers.

  Aanmelden
  Krijgen we grip op algoritmes? Wie staat er aan het roer en wie bepaalt de koers? Laat u inspireren tijdens het symposium Grip op algoritmes:

  Aanmelden