Waarmee kunnen wij u helpen?

  Evenement

  Seminar 'Vastgoedontwikkeling en financiering voor universiteiten, hogescholen, UMC's en ziekenhuizen'

  11 april 2019

  Seminar 'Vastgoedontwikkeling en financiering voor universiteiten, hogescholen, UMC's en ziekenhuizen' 

  Donderdag 11 april van 14:00 tot 17:30 uur, Van Doorne

  Over ‘Vastgoedontwikkeling en financiering voor universiteiten, hogescholen, UMC's en ziekenhuizen’
  De komende jaren zullen universiteiten en hogescholen meer dan 4 miljard euro moeten investeren in huisvesting, apparatuur en ICT. Veel gebouwen, collegezalen en laboratoria zijn oud en boekhoudkundig afgeschreven. Daarbij groeit het aantal studenten en veranderen de eisen aan onderwijs en onderzoek. Deze omstandigheden leiden tot een enorme opgave voor de onderwijssector om het vastgoed te vernieuwen en daarvoor de benodigde financiering te verkrijgen. Het Financieele Dagblad besteedde in een drieluik onlangs aandacht aan deze problematiek. 

  De afgelopen jaren hebben UMC's en ziekenhuizen al een soortgelijke transitie doorgemaakt. Er is veel geïnvesteerd in nieuwe medische centra en ICT, waaronder het elektronisch patiëntendossier. In de meeste gevallen hebben UMC’s en ziekenhuizen hiervoor externe financiering aangetrokken. 

  In dit seminar laten we deskundigen aan het woord om samen met u van gedachten te wisselen over de opgave waar de onderwijssector voor staat, verdere ontwikkelingen in de zorgsector en wat de onderwijssector mogelijk van de zorgsector kan leren.

  Aanmelden


   

  Aanmelden