Nieuws

Altijd up-to-date

Van Doorne publiceert regelmatig artikelen en nieuwsbrieven om cliënten en relaties op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en relevante discussies in de verschillende rechtsgebieden. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Sorteer overzicht


Gevonden 719

 • M&A Insight: Van Doorne betrokken bij bovengemiddeld veel M&A-deals

  Onno Boerstra, advocaat en partner bij het Amsterdamse kantoor Van Doorne, is betrokken bij opvallend veel fusies en overnames. Dat blijkt uit onderzoek van M&A Insight; een belangrijk vakblad. M&A Insight keek naar dealmakers die sinds 2012 actief zijn op de overnamemarkt. Waar de gemiddelde dealmaker adviseert bij 1 tot 20 deals, begeleidde Boerstra er maar liefst 49. 

  14-12-2017
 • Hoge Raad bevestigt dat doorstartmodel EPD aanvaardbaar is

  Op 1 december 2017 heeft de Hoge Raad zich geschaard achter het oordeel van de appelrechter dat medische gegevens gedeeld mogen worden via het Landelijk Schakelpunt (LSP), het doorstartmodel voor het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Daarmee is (voorlopig) een eind gekomen aan de juridische strijd die de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen had aangespannen tegen de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), die het LSP faciliteert. Wel geeft de Hoge Raad aan, in lijn met het hof, dat VZVZ meer keuzevrijheid voor de patiënt in het LSP moet doorvoeren als dit technisch uitvoerbaar is. De Hoge Raad acht dit passend in het licht van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die vanaf 25 mei 2018 van toepassing is.

  14-12-2017
 • ACM over prijsstijgingen ziekenhuisfusies – the devil is in the detail

  Op 5 december publiceerde de ACM haar onderzoek naar volume- en prijseffecten van ziekenhuisfusies in de periode 2007 tot en met 2014. De ACM concludeert dat de prijzen van fusieziekenhuizen relatief lijken te stijgen ten opzichte van de prijzen die niet gefuseerde ziekenhuizen hanteren. Bijzonder is dat de ACM vaststelt dat de prijzen van gefuseerde ziekenhuizen in absolute zin gemiddeld juist lager zijn dan van niet-gefuseerde ziekenhuizen.

  07-12-2017
 • Hoge Raad bevestigt dat verpanden van onderhanden werk mogelijk is

  Recent heeft de Hoge Raad geoordeeld dat een vordering tot vergoeding van verleende zorg kan ontstaan voordat een geneeskundige behandeling volledig is afgerond. Het moment van ontstaan van een vordering is onder andere relevant voor het moment waarop een pandrecht op die vordering kan worden gevestigd. Dat moment is vervolgens relevant voor de vraag welke pandrechten een pandhouder kan uitwinnen na het intreden van een faillissement.

  01-12-2017
 • Van Doorne en ABN AMRO Bank over Blockchain tijdens Innovation Friday

  Vanmiddag sprak Jelmer Baukema, advocaat Banking & Finance bij Van Doorne en lid van het Van Doorne Blockchain team, samen met vertegenwoordigers van ABN AMRO Bank tijdens de maandelijkse Innovation Friday bijeenkomst in Amsterdam. Deze sessie stond in het teken van vastgoed en blockchain.

  24-11-2017