Nieuws

Altijd up-to-date

Van Doorne publiceert regelmatig artikelen en nieuwsbrieven om cliënten en relaties op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en relevante discussies in de verschillende rechtsgebieden. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Sorteer overzicht


Gevonden 631

 • Els de Wind in interessant panel over VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  Els de Wind, partner Arbeidsrecht, sprak afgelopen dinsdag tijdens een door de International Organisation of Employers (IOE) bij Randstad georganiseerd panel over The role of the private sector in helping to achieve the UN Sustainable Development Goals (SDG’s), met Lise Kingo, Executive Director UN Global Compact, Saskia Verbunt, Senior Consultant Philips Innovation Services, Alexandra van Selm, Program Director Dutch Social Economic Council, Linda Kromjong, Secretary General IOE, Therese Fogelberg, Deputy Chief Executive GRI en Elaine McKay, Social Programs Director JT International.

  24-04-2017
 • Biedt artikel 7:686 de mogelijkheid van omzeiling van de starre ontslaggronden?

  Met de invoering van de WWZ zijn sinds 1 juli 2015 de ontslaggronden limitatief bij wet voorgeschreven en is de ontslagvergoeding naar beneden bijgesteld. Dit heeft ertoe geleid dat ontbinding van de arbeidsovereenkomst minder makkelijk is geworden. De vraag is of met artikel 7:686 (dat ziet op ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij ernstige wanprestatie) het starre ontslagstelsel omzeild kan worden. Recente uitspraken doen denken van wel.

  24-04-2017
 • Nieuw ROZ-model woonruimte 2017

  Afgelopen week heeft de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) een nieuw model huurovereenkomst woonruimte gepubliceerd. Het betreft een aanpassing van het model uit 2003, naar aanleiding van recente wetswijzigingen voor de (ver)huur van woonruimte. Met het model huurovereenkomst zijn ook de bijhorende algemene bepalingen huurovereenkomst woonruimte aangepast. Het model en de bijlagen kunt u hier downloaden.

  20-04-2017
 • De Nederlandse Franchise Code (NFC) wordt wettelijk verankerd

  Demissionair minister Kamp van Economische Zaken komt zijn belofte na en zal nog deze maand een wetsvoorstel presenteren met als doel de Nederlandse Franchise Code (NFC) - bedoeld voor partijen die met elkaar een franchiseovereenkomst sluiten - wettelijk te verankeren.

  17-04-2017
 • Hoge waardering Van Doorne in ranglijsten Chambers Europe en Legal500

  Met dank aan veel positieve reacties van onze cliënten vinden we Van Doorne ook dit jaar weer op sterke posities terug in de rankings van Chambers Europe en The Legal 500. Zo hebben de secties Healthcare en Insurance hun Band 1-ranking gecontinueerd en hebben ook Corporate/M&A Mid-Market en TMT: Data Protection een Band 1-ranking gekregen.

  13-04-2017