Waarmee kunnen wij u helpen?

  Specialisme

  Arbitrage

  Arbitrage is rechtspraak door arbiters. Partijen kunnen zelf bepalen waar de arbitrage plaatsvindt, wie de arbiters zijn, in welke taal wordt geprocedeerd en welke procesregels gelden. Een procedure op maat, leidend tot een bindend vonnis.

  Voordelen arbitrage

  Arbitrage kent verschillende voordelen. Zo leidt het tot een in binnen- en buitenland eenvoudig ten uitvoer te leggen vonnis. Bovendien kunnen partijen vertrouwelijkheid overeenkomen. Zo wordt voorkomen dat uw geschil op straat komt te liggen.

  In arbitrage draait het vaak om grote belangen en om complexe, soms technische vragen. Het is daarom essentieel dat u wordt bijgestaan door onze advocaten, die in staat zijn uw bedrijfsvoering te begrijpen, snel tot de kern te komen en die weten hoe het spel in arbitrage wordt gespeeld.

  Optimaal resultaat 

  Wij hebben jarenlange ervaring met het uitonderhandelen van arbitrageclausules en met het voeren van nationale en internationale arbitrageprocedures in commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen voor verschillende arbitrage instituten (ICC, NAI, DIS, LCIA). Dankzij onze expertise op het gebied van de erkenning en tenuitvoerlegging van arbitrale vonnissen en daaraan gerelateerde beslagprocedures, weten wij hoe in arbitrage een optimaal resultaat kan worden bereikt.

  Daarbij laten we ons leiden door wat voor uw onderneming belangrijk is en doen we alles om te voorkomen dat de bedrijfsvoering door een arbitrageprocedure wordt belemmerd. Een procedure is immers geen doel op zich.

  Meer informatie

  Bent u benieuwd op welke manier wij u kunnen bijstaan bij een arbitragezaak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt daarvoor terecht bij Bas van Zelst of Rogier Schellaars

  Aanbevelingen

  "Van Doorne’s ‘hands-on’ group remains best known for commercial and post-M&A disputes" - The Legal 500 EMEA 2019, Dispute Resolution: Arbitration