Waarmee kunnen wij u helpen?

  Thema

  Waterstof

  Wet- en regelgeving waterstof

  Op dit moment is de waterstofmarkt niet gereguleerd. Onze verwachting is dat er op termijn een sectorale 'waterstofwet' komt, waarin bijvoorbeeld regels worden gesteld voor opslag, productie, transport en voor de afname van waterstof. Ook verwachten wij dat waterstofregelgeving zal zien op onderwerpen zoals netwerkbeheer, toegang (voor derden) en netwerktarieven. Van Doorne heeft een mini college opgenomen waarin wij meer uitgebreid ingaan op de juridische aspecten van waterstof.

  Samenwerking publiek en privaat

  In de eerste fase van het project worden bijvoorbeeld joint venture-overeenkomsten  gemaakt en concessies  verleend. Aandachtspunten hierbij zijn regulatoire beperkingen, aanbestedingskwesties, ruimtelijke ordening, engineering- en bouwregelingen, staatssteun, governance en financiële kwesties. In de volgende fase  worden afspraken  gemaakt over bronexploitatie, netbeheer, levering, opslag en afname. Ook fiscale vraagstukken kunnen een rol spelen

  Seminar Marktordening Waterstof

  28 april vond bij Van Doorne het 2e Waterstof evenement plaats. Centraal thema tijdens het seminar was de marktordening van waterstof. Bekijk hieronder een impressie van het seminar.

   


  Waterstof en complexe infrastructuurprojecten

  Ons multidisciplinaire team kent de industrie en weet precies welke wet- en regelgeving van toepassing is. We bieden een pragmatische, nuchtere en full-service aanpak bij innovatieve en complexe waterstof- en (de daarbij behorende) infrastructuurprojecten. Wij hebben jarenlange ervaring en een bewezen track record op het gebied van energiewet- en regelgeving, energiecontracten, de ontwikkeling van projecten voor hernieuwbare energie, in de afvang en -opslag van CO2 en de aanleg van leidingen. Wij hebben de kennis om uw waterstofproject tot een succes te maken.

  Contact

  Voor meer informatie over hoe wij u van dienst kunnen zijn, kunt u contact opnemen met Léone KlapwijkRogier SchellaarsDiederik Maessen of een andere expert uit ons team