Waarmee kunnen wij u helpen?

  Thema

  UBO-register

  Vanaf 27 september 2020 geldt als gevolg van de ‘Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten’ dat in het handelsregister ingeschreven entiteiten informatie over hun uiteindelijk belanghebbende(n) ("UBO") dienen te registeren in het handelsregister.

  Wat betekent dit voor u?

  Voor entiteiten die vanaf 27 september 2020 worden opgericht geldt dat zij bij de eerste inschrijving in het handelsregister deze informatie dienen te registeren. Indien deze informatie ontbreekt zal de kamer van Koophandel geen registratienummer verstrekken. Voor bestaande en reeds ingeschreven entiteiten geldt een overgangstermijn van 18 maanden, binnen deze termijn dienen deze bestaande entiteiten ook informatie over hun UBO('s) te registreren.

  UBO kwalificatie

  Op deze pagina vindt u verschillende door ons geschreven nieuwsberichten over (de invoering van) het UBO-register. Aangezien de UBO kwalificatie per entiteit verschilt geven wij gemakshalve [aan de rechterkant van deze pagina/per icoon] een overzicht per entiteit onder welke voorwaarden een natuurlijk persoon kwalificeert als UBO.

  Indien u meer informatie wenst of advies nodig heeft over uw positie als bestuurder (potentiële) UBO of het UBO-register, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de onderstaande contactpersonen.

  Meer over