Waarmee kunnen wij u helpen?

  Whitepaper

  Whitepaper Bestuurderscheck 10 punten om op ieders netvlies te hebben

  Whitepaper: De rechtspositie van statutair bestuurders onder de aandacht

  Deze whitepaper bevat informatie die relevant is voor nagenoeg alle statutair bestuurders: bestuurders van een N.V., B.V., vereniging, onderlinge waarborgmaatschappij, corporatie en zelfs bepaalde vergelijkbare buitenlandse vennootschappen.

  Alleen voor stichtingsbestuurders geldt voorlopig nog deels een afwijkende regeling waar in deze whitepaper niet specifiek op wordt ingegaan. Voorlopig, omdat het aanhangige wetsvoorstel Bestuur en toezicht rechtspersonen beoogt de stichtingsbestuurder gelijk te trekken met andere bestuurders. 

  De rechtspositie van de bestuurder wijkt op sommige punten substantieel af van de positie van gewone werknemers. Dat geldt zowel op arbeidsrechtelijk gebied als op het vlak van aansprakelijkheid. Bent u of wordt u statutair bestuurder, dan biedt deze whitepaper handige informatie over uw arbeidsrechtelijke positie en aansprakelijkheidspositie.

  Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende aspecten: 

  • Op welke punten wijkt de positie van de bestuurder af van andere werknemers?
  • Waar moet u speciaal op letten als u bestuurder bent of wordt?
  • Zijn uw rechten als werknemer of opdrachtnemer voldoende gewaarborgd en bent u voldoende beschermd tegen eventuele aansprakelijkheidssituaties?
  • In welke gevallen is het verstandig nadere maatregelen te treffen om uw positie te beschermen?

  Downloaden
  In de whitepaper worden praktische antwoorden op dit bovenstaande vragen gegeven. Download de whitepaper via de link hieronder. Het document is ook goed printbaar om nog eens na te lezen wanneer u het nodig heeft.

  Whitepaper Bestuurderspositie downloaden? Klik hier

  Download Whitepaper

   

  Meer over dit onderwerp: