Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Van Doorne adviseert De Bioderij bij verkoop aan Cérélia

 • NL
 • De Bioderij, marktleider op het gebied van koelverse, verpakte pannenkoeken en poffertjes, is verkocht aan het Franse bedrijf Cérélia. Van Doorne stond de aandeelhouders van de Bioderij bij in het verkooptraject. Van Doorne adviseerde tevens enkele managers van de Bioderij over een managementparticipatie.

  De Bioderij is 's werelds grootste producent van koelverse pannenkoeken en poffertjes, voor zowel private labels als merkconcepten. Het bedrijf exporteert naar dertig landen wereldwijd en heeft dochterondernemingen in onder meer België en de Verenigde Staten. De kopende partij Cérélia is deegfabrikant van gebak, pizzadeeg en pasteideeg. Cérélia is actief in onder andere Frankrijk, Italië, Spanje en Scandinavië.

  Het Van Doorne team werd geleid door Onno Boerstra, dat verder bestond uit Steffen Alleman, Siego Boslooper, Sjoerd Stokmans en Tycho Ruers.

  Tycho Ruers

  Advocaat

  Tycho is verbonden aan het team Europees & Mededingingsrecht. Hij is gespecialiseerd in het (Europees en nationaal) aanbestedings- en mededingingsrecht. Tycho is betrokken geweest bij publiek-private en publiek-publieke samenwerkingsconstructies ter begeleiding van complexe aanbestedingen. Tycho heeft in het bijzonder ervaring op het gebied van privatisering/verzelfstandiging van overheidstaken/-diensten, openbaar vervoerrecht en staatssteunrecht. Hij is daarnaast gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en als zodanig verbonden geweest aan het team Ondernemingsrecht.

  Sjoerd Stokmans

  Partner, Fiscalist, Advocaat

  Sjoerd is verbonden aan het team Fiscaal recht. Binnen het team is zijn focus gericht op advisering op gebied van vennootschapsbelasting en internationaal belastingrecht. Hierbij richt hij zich onder andere op fusies en overnames, interne reorganisaties en private equity investeringen.

  Siego Boslooper

  Kandidaat-notaris

  Siego is een zeer ervaren specialist op het gebied van ondernemingsrecht. Binnen dit vakgebied houdt ze zich in het bijzonder bezig met (internationale) herstructureringen, private equity, werknemersparticipaties, joint ventures, het opzetten van acquisitiestructuren, fusies en splitsingen.

  Steffen Alleman

  Partner, Advocaat

  Steffen is gespecialiseerd in fusies en overnames, private equity- en buyout-transacties, managementparticipaties en vastgoedtransacties. Steffen adviseert Nederlandse en buitenlandse ondernemingen en private equity-fondsen en andere investeerders bij internationale en nationale transacties. Ook adviseert hij managementteams bij buy-outs en verzekeraars bij het afsluiten van warranty & indemnity-verzekeringen.

  Onno Boerstra

  Partner, Advocaat

  Onno is gespecialiseerd in fusies en overnames, private equity en buy-outs, management participaties en joint ventures. Hiervoor wordt hij aanbevolen in diverse internationale onafhankelijke gidsen.