Waarmee kunnen wij u helpen?

    Nieuws

    Van Doone staat Social Impact Ventures bij in het uitgroeien tot grootste onafhankelijke social impact fund in Nederland

  • NL
  • Social Impact Ventures (Social IV) kondigt vandaag aan te zijn uitgegroeid tot het grootste onafhankelijk social impact fund in Nederland mede door de investering van €19 miljoen vanuit de European Investment Fund (EIF) en informele investeerders. Van Doorne heeft Social IV begeleid in zowel het opzetten van dit fonds als bij de toetreding van het EIF.

    Social IV is een in 2014 opgericht investeringsfonds dat zich toespitst op het investeren in sociale ondernemingen met een financieel gezond bedrijfsmodel en een positieve en meetbare impact op mens, maatschappij en natuur. Voorbeelden van investeringen van Social IV zijn Taxi Electric en Afval Loont. Met een kapitaal van  €30 miljoen is het Social IV sterk gepositioneerd om de impact investeringsstrategie snel uit te voeren. Met twee mooie portfolio bedrijven, veel nieuwe deals in de pipeline en een bevlogen team hoopt het Social IV team de komende jaren grote impact te gaan leveren.