Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Terugblik Masterclass voor Verzekeraars ‘Procederen en schikken in Londen’

  Op 14 juni 2016 vond op kantoor in Amsterdam de Masterclass voor Verzekeraars ‘Procederen en schikken in Londen’ plaats, georganiseerd door de praktijkgroep Proces- & Verzekeringsrecht van Van Doorne.

   

  Gastspreker Tabitta van Nouhuys, Legal Director bij advocatenkantoor Clyde & Co en werkzaam in Londen, besprak actuele ontwikkelingen in het Engelse procesrecht en de do’s en dont’s rondom het schikken van geschillen. Aan de orde kwamen de zogeheten ‘Woolf reforms’ (1999) en ‘Jackson reforms’ (2013), alsmede ‘Calderbank offers’ en ‘Part 36 offers’. Tabitta sprak op uitnodiging van Annemieke Hendrikse en Maurits Kalff, partners verzekeringsrecht bij Van Doorne.

  Tabitta sprak onder meer over belangrijke nieuwe regelgeving die de laatste jaren van kracht is geworden op het gebied van ‘disclosure’ (bewijsvergaring in civiele procedures), het verhalen van proceskosten, ‘priviliged’ documenten en de ‘incentives’ voor procespartijen om het geschil in der minne te schikken. De besproken thema’s bleken aanleiding te geven tot levendige discussies onder de toehoorders, een selectie van afgevaardigden uit de Nederlandse verzekeringsbranche en de advocaten van Van Doorne.

  Tijdens de afsluitende borrel werd nagepraat over de verschillende implicaties van de besproken ontwikkelingen voor de Nederlandse verzekeringspraktijk. De praktijkgroep Proces- en Verzekeringsrecht kijkt terug op een geslaagde, interactieve middag.

  De Masterclass zal naar verwachting dit najaar herhaald worden.

  Mocht u nog vragen hebben over de besproken onderwerpen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.