Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Oproep aan commissarissen: zet gevolgen Brexit op de agenda

  Interview

  Maak een draaiboek voor risico’s op de lange termijn

  Na de onverwachte Brexit ligt er een actueel vraagstuk op het bord van toezichthouders: loopt de continuïteit van de Nederlandse vennootschap gevaar? Roos Dutilh-van Waaij en Maarten Appels van Van Doorne over de consequenties van de Brexit en de impact op de rol van Groot-Brittannië als governance gidsland voor Nederland.

  Volgens de media worden advocatenkantoren overstelpt met vragen van klanten over de Brexit en de consequenties ervan. Van Doorne heeft ook een kantoor in Londen. Hoe is het Brexit-nieuws daar aangekomen?

  Roos Dutilh-van Waaij: ‘Ons kantoor in Londen is vooral een bruggenhoofd voor buitenlandse partijen die naar Nederland willen. Vanuit Londen en Amsterdam adviseren wij onder meer internationale cliënten die actief zijn of worden op de Nederlandse vastgoed- en financieringsmarkt over Nederlandse wet- en regelgeving. De verbijstering was in Londen en bij onze cliënten toch redelijk groot. Het is de emotie van de working class versus de ratio van de City als financieel centrum. In Londen heeft 75 procent voor remain gestemd. Er manifesteerde zich bij het referendum ook een generatiekloof: de babyboomers willen uittreden uit de EU, terwijl de jongere generatie juist wel toekomst ziet in Europa. We hebben binnen Van Doorne een speciaal Brexit-team om vragen van cliënten te beantwoorden. Die vragen gingen bijvoorbeeld over Brexit-implicaties voor cliënten met een zetel in het Verenigd Koninkrijk die actief willen blijven en de uitleg van contracten. Overall zien we dat klanten verstandig hebben gereageerd. De beurshandel is ook niet stilgelegd, men is niet in paniek geraakt. De impact van de financiële crisis lijkt vooralsnog van een andere orde dan die van de Brexit.’....

  Het hele interview met Roos Dutilh-van Waaij en Maarten Appels is gepubliceerd op www.nationaalregister.nl. Klik hier om het te lezen.