Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Eerste hoogleraar Sociaal Ondernemerschap benoemd in Nederland met steun Van Doorne

 • NL
 • Professor Harry Hummels, momenteel nog werkzaam aan de Universiteit van Maastricht, is per 1 mei 2016 benoemd tot hoogleraar Sociaal Ondernemerschap aan de Universiteit Utrecht, faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Daarmee heeft Utrecht een primeur: de eerste leerstoel op het gebied van Sociaal Ondernemerschap in Nederland.

  Social Entrepreneurship pakt maatschappelijke problemen op vernieuwende, duurzame, betrokken en ondernemende wijze aan. Social Entrepreneurship brengt maatschappelijke en financiële doelen samen en schept zo the best of both worlds. De Universiteit Utrecht draagt bij aan deze belangrijke maatschappelijke ontwikkeling met het Social Entrepreneurship Initiative (SEI). Het SEI geeft sociaal ondernemerschap een eigen en herkenbare plek binnen het onderwijs, stimuleert en faciliteert multidisciplinair onderzoek, creëert en deelt kennis, waarde en toepassingen en werkt nauw samen met externe partijen. Van Doorne is een van die partijen en heeft als founder aan de basis gestaan van zowel het SEI als de bijzondere leerstoel.

  Naast de rol die het kantoor speelt als pro-actieve kennispartner weten ook cliënten haar te vinden voor haar expertise op dit nog relatief jonge vakgebied. Van Doorne is sterk in het vinden van juridische oplossingen voor nieuwe vraagstukken. Hiermee profileert zij zich als dé juridische expert op het gebied van sociaal ondernemerschap. Zo staat het kantoor diverse social enterprises bij en begeleidt zij diverse investeringsfondsen bij hun participaties in social enterprises. Bovendien is Van Doorne actief betrokken als juridisch adviseur bij de laatste trend op dit gebied, Social Impact Bonds.

  Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Sjoerd Kamerbeek (+31 (0)6 55 790 574 of kamerbeeks@vandoorne.com).