Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Dutch FinTech Awards 2017 in teken van partnerships

 • NL
 • Honderden FinTech-ondernemers en venture-capitalistinvesteerders kwamen ook dit jaar weer samen tijdens de inmiddels traditionele Dutch FinTech Awards Conference. Het evenement stond niet alleen in het teken van het in de schijnwerpers plaatsen van nieuwe FinTech-oplossingen op het gebied van o.a. open banking, financieel advies en blockchain, maar ook van kennisdeling. Zo namen FinTech-advocaten Arno Voerman en Friso Foppes de zaal mee naar de wereld van toegang tot een online bankrekening door andere organisaties dan banken (PSD2) en het sluiten van effectieve partnerships tussen traditionele en nieuwe financieel-technologische organisaties. Arno Voerman en Friso Foppes mochten ook vier Dutch FinTech Awards 2017 uitreiken.

  DUTCH FINTECH AWARDS 2017 
  De jury van de Dutch FinTech Awards 2017 bestond uit meerdere financieel-technologie experts op het gebied van onder andere betalen, beleggen, marketing, ondernemen en onderzoek. Arno Voerman en Friso Foppes hadden de eer om SRXP, Cybersprint en Rabobank awards te overhandigen. Daarnaast mochten ze de award uitreiken aan overall winnaar Bux. Het evenement vond plaats op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht.

  "Forget PSD2, start cooperating"
  Hét buzzword bij FinTech-bedrijven van dit en komend jaar is PSD2: de term voor de Europese regelgeving waarmee derde partijen toegang kunnen krijgen tot betaalrekeningen, om zo technisch vernieuwende diensten te kunnen leveren. Arno Voerman legt uit: “PSD2 biedt het juridische raamwerk voor twee nieuwe betaaldiensten, betaalinitiatie- en rekeninginformatiediensten. Banken moeten verplicht, zonder contract, toegang bieden tot betaalrekeningen. Van PSD2 wordt veel verwacht, maar er zijn nog wel de nodige juridische en technische haken en ogen. FinTech partijen moeten zich daarom niet rijk rekenen, maar vooral ook kijken of samenwerking met banken niet een betere optie is dan eenvoudigweg te vertrouwen op de mogelijkheden van PSD2”, aldus Voerman. Duidelijk is dat FinTech-bedrijven en traditionele financiële instellingen, zoals banken, moeten samenwerken en partnerships aangaan om tot een gestroomlijnde FinTech-oplossing te komen, dat tevens voldoet aan alle eisen en richtlijnen van overheden en toezichthouders.

  De presentatie van Arno Voerman in longread is hier te downloaden: klik hier om PDF te downloaden  

  Mocht u meer informatie willen ontvangen over dit onderwerp of heeft u andere vragen dan kunt contact opnemen met Arno Voerman of  Friso Foppes.