Waarmee kunnen wij u helpen?

  Podcast

  Luister nu: Zorg & Life Sciences Podcast

 • NL
 • Van Doorne lanceert de Zorg & Life Sciences podcast. Met dit nieuwe communicatiemiddel komen we tegemoet aan de toenemende vraag van cliënten en relaties om op een eenvoudige en fijne manier op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, waar en wanneer het hen uitkomt.

  In deze vierde aflevering van de Van Doorne Zorg & Life Sciences podcast ontvangt host Cees Jan de Boer (advocaat / counsel Zorg & Life Sciences) in zijn studio fiscalist Danielle Westerhoff en advocaat Nick Suurmond. Zij gaan uitgebreid in op de veranderingen voor de zorgsector en het Belastingplan 2020.

  Ontzorgen met podcasts

  Initiatiefnemer en presentator Cees Jan de Boer: “We willen met deze podcasts mensen in de sector Zorg & Life Sciences ontzorgen op juridisch vlak. In plaats van een middag vrijmaken om naar een seminar te gaan, is het veel makkelijker om een podcast te luisteren onderweg of tijdens het sporten. Alle onderwerpen die relevant zijn voor de Zorg & Life Sciences sectoren komen aan bod. Zo gaan we in nieuwe afleveringen in op bijvoorbeeld in op de Wet Zorg en Dwang, de nieuwe hulpmiddelenverordening en de Wet Normering Topinkomens.”

  De podcasts zijn te beluisteren op onze website, maar ook via bekende kanalen als SoundCloud, Spotify en iTunes.

  Podcast #6: Mark Kramer (UMC): "Deze crisis is een blessing in disguise"

  In deze speciale podcast ontvangt host Cees Jan de Boer samen met Willemien Bischot prof. dr. Mark Kramer, lid van de raad van bestuur van het Amsterdam UMC. Kramer vertelt uitvoerig over de heftige start van 2020 en gaat in op de vraag hoe de zorg er eind dit jaar uit zal zien. “Deze crisis is een 'blessing in disguise'", aldus Kramer. Luister nu waarom hij dit vindt in onze podcast.

  Podcast #5: Nieuwe Europese verordeningen MDR en IVDR

  Na 3 jaar overgangsperiode wordt in mei dit jaar (mogelijk door corona met een jaar uitgesteld – uitsluitsel uit Europa volgt nog) de medische hulpmiddelenverordering (MDR) van kracht. Over 2 jaar geldt dit voor de verordening voor medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek (IVDR). Wat gaat er allemaal veranderen en waar moet nu actie op worden ondernomen? Zorg & Life Sciences-advocaat en partner van Van Doorne Dimitri van Hoewijk bespreekt de ontwikkelingen met podcasthost Cees Jan de Boer.

  Podcast #4: Vennootschapsbelasting in 2020

  De Vennootschapsbelasting (Vpb) in 2020: fiscalist Danielle Westerhoff en advocaat Nick Suurmond gaan met host Cees Jan de Boer uitgebreid in op de veranderingen voor de zorgsector en het Belastingplan 2020.

  Podcast #3: Wet normering topinkomens (WNT)

  Host Cees Jan de Boer ontvangt in deze derde podcast advocaat Corine Vernooij. Zij bespreken de Wet normering topinkomens en vertellen over de 3 WNT-thema's die in 2020 veelvuldig voorbij zullen komen: de gemaximaliseerde bezoldigingsmaxima, het overgangsrecht en Wetsvoorstel tegengaan ontwijking en versterking toepassing in de zorgsector.

  Podcast #2: De Discussie Doorleverplicht

  Host Cees Jan de Boer ontvangt in deze tweede podcast partner Willemien Bischot. Deze keer bespreken zij een onderwerp uit het nieuws, de doorleverplicht: de combinatie van een omzetplafond met een acceptatieplicht. De hamvraag: is de doorleverplicht een redelijke voorwaarde?

  Podcast #1: Wat u moet weten over de WAB

  In deze eerste aflevering ontvangt host Cees Jan de Boer in zijn studio arbeidsrechtadvocaat Steven Sterk. Samen gaan ze in op Wet Arbeidsmarkt in Balans ofwel de WAB en wat dit betekent voor de zorgsector. Zo wordt onder andere gesproken over de transitievergoeding, geldend vanaf 1 januari 2020. 

  Blijf up to date met onze Zorg & Life Sciences nieuwsbrief

  Cees Jan de Boer

  Counsel, Advocaat

  Cees Jan specialiseert zich in het mededingingsrecht met bijzondere aandacht voor de gezondheidszorg, farmacie en hulpmiddelenindustrie. Hij is lid van het team Zorg & Life Sciences van Van Doorne en heeft ruime ervaring op het gebied van contractering, joint ventures en fusies.

  Corine Vernooij

  Advocaat

  Corine begeleidt, adviseert en procedeert voor partijen die actief zijn in de (semi)publieke sector, waaronder zorginstellingen (cure en care), onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties, raden van toezicht, investeerders en brancheverenigingen.

  Steven Sterk

  Advocaat

  Steven is gespecialiseerd in Arbeidsrecht. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met (ontslag van) statutair bestuurders, medezeggenschap, arbeidsvoorwaarden en governance. Daarbij bedient hij diverse sectoren, waaronder de zorgsector.

  Willemien Bischot

  Partner, Advocaat

  Willemien geeft leiding aan de sector Zorg & Life Sciences binnen Van Doorne.

  Daniëlle Westerhoff

  Fiscalist, Advocaat

  Daniëlle is specialist binnen de fiscale praktijk en adviseert cliënten voornamelijk op het gebied van nationaal belastingrecht, waarbij de focus ligt op cliënten in de (semi-)publiekrechtelijke sector zoals onderwijsinstellingen, zorginstelling en overheden.

  Nick Suurmond

  Advocaat

  Nick is verbonden aan het team Ondernemingsrecht en houdt zich bezig met ondernemingsrechtelijke vraagstukken in de breedste zin van het woord. Daarnaast is hij verbonden aan het team Zorg & Life Sciences en adviseert hij partijen die actief zijn in de zorgsector.