Waarmee kunnen wij u helpen?

  Artikel

  ‘Hopelijk kunnen we die manier van samenwerken in het postcoronatijdperk vasthouden’ - Saskia Laseur interviewt Bart van Zijll Langhout (farmaceutische bedrijf Janssen)

 • NL
 • In de strijd tegen het coronavirus is het Nederlandse farmaceutische bedrijf Janssen een belangrijke speler. Al maanden wordt met tomeloze energie gewerkt aan de ontwikkeling van een veilig en effectief vaccin. Lead Janssen Campus Nederland Bart van Zijll Langhout is trots op het feit dat verschillende partijen een gezamenlijke strijd voeren: ‘Hopelijk kunnen we die manier van samenwerken in het postcoronatijdperk vasthouden.’

  Het in Leiden gevestigde farmaceutische bedrijf Janssen was er vroeg bij. Toen China in januari 2020 de genetische code van SARS-CoV-2 prijsgaf, doken onderzoekers het laboratorium in. Nog voordat het coronavirus zou uitgroeien tot een pandemie waren er 12 mogelijke vaccins geconstrueerd. In maart werd daaruit het meest veelbelovende kandidaatvaccin gekozen. Sindsdien werken medewerkers dag en nacht om zo snel mogelijk een goedgekeurd vaccin te presenteren.

  Bart van Zijll Langhout, hoofd van de Janssen Campus Nederland, vertelt open en gepassioneerd over de hectiek van de afgelopen maanden. Hij geeft interviewer Saskia Laseur een verrassende kijk in de keuken van zijn bedrijf dat het verschil kan maken in deze coronacrisis.

  Dit artikel is te lezen op managementscope.nl.

  Foto: Rogier Veldman