Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Terugblik AI seminar Grip op Algoritmes

 • NL
 • Na bijna 25 jaar aan Van Doorne verbonden te zijn geweest, heeft ICT-partner Kees Stuurman op 30 november jl. afscheid genomen van cliënten en relaties van het kantoor. Met een mooi symposium over kunstmatige intelligentie (artificial intelligence / AI) werden samen met deskundige sprekers in een volle zaal een aantal belangrijke thema's rondom algoritmes aan de kaak gesteld.

  Van gezichtsherkenning tot zelfrijdende auto's en medische diagnoses, de kunstmatige intelligentietoepassingen van vandaag en morgen zijn grenzeloos. Maar wie staat aan het roer: mens of machine? Welke ethische overwegingen moeten we maken en binnen welke juridische kaders moeten we opereren?

  Talkshow

  Onder leiding van BNR-presentator Paul Laseur, zelf voormalig advocaat, maakten Maarten de Rijke (Universiteit van Amsterdam), Marietje Schaake (Europees Parlementslid), Jaap-Henk Hoepman (RUG, KUN, TiU) én Kees Stuurman zelf er een interactieve middag van. In een talkshowsetting gingen zij in op de macht en kracht van algoritmes, de ethische overwegingen en toezicht en regulering. De circa 100 aanwezigen braken tussentijds in met vragen en opmerkingen.

  Lancering AI-team Van Doorne

  Het evenement betekende ook de lancering van een nieuw Van Doorne-specialisme. Met het team Kunstmatige Intelligentie, onder leiding van Els de Wind, biedt kantoor een aantal nieuwe diensten aan, zoals de AI Impact Assessment. Deze dienst scant een organisatie op de mogelijkheden en gevolgen van AI-toepassingen die een organisatie ontwikkelt of aanschaft.

  De Impact Assessment is mede ontwikkeld door de ECP, een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over de impact op en verantwoorde toepassing van nieuwe technologieën in de Nederlandse samenleving. Kees Stuurman is voorzitter van de ECP AI-werkgroep.

  Klik op de foto hieronder om naar het fotoalbum te gaan