Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Hoogleraar Sociaal Ondernemerschap: "Voeg extra duurzaamheidsdoel toe aan lijst VN"

 • NL
 • Hoogleraar Harry Hummels (Universiteit Utrecht) pleit voor de toevoeging van een 18e duurzaamheidsdoel aan de lijst van de Verenigde Naties, namelijk 'Voice of the Beneficiary'. Hij ging op dit onderwerp in tijdens zijn oratierede op 1 maart 2018.

  Hummels formuleert een duurzaamheidsdoel dat volgens hem de lijst van de Verenigde Naties nog vollediger maakt: versterk de vaardigheden van mensen en hun gemeenschappen om effectief bij te dragen aan (de besluitvorming over) het beleid en de activiteiten gericht op het bevorderen van een duurzame samenleving en een leven in menselijke waardigheid.

  Momenteel bestaat de lijst van de Verenigde Naties uit 17 duurzaamheidsdoelstellingen. Verschillende bedrijven en instellingen houden zich bezig met de implementatie van deze doelstellingen, om als onderneming echt 'sociaal' te zijn.

  Van Doorne was medeoprichter van Hummels' leerstoel Sociaal Ondernemerschap. Als kantoor hebben we een proactieve rol als kennispartner en worden we door cliënten gevonden als expert op het gebied van Sociaal Ondernemerschap.

  Zie voor meer informatie het nieuwsbericht van de Universiteit Utrecht of neem contact op met Sjoerd Kamerbeek