Waar kunnen we u mee helpen?

  Nieuws

  Gezocht: goede ideeën die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

  Het Amsterdamse advocatenkantoor Van Doorne is op zoek naar goede ideeën voor zijn investeringsprogramma Impact Investments. Met ingang van 2018 zal het kantoor iedere twee jaar een andere partij gaan bijstaan met geld, kennis en uren van zijn advocaten, notarissen en fiscalisten. 

  Een van de initiatiefnemers van het programma is partner Andy Furr: "Sponsoring is zo oud als de weg naar Rome, maar wij gooien het over een andere boeg: in plaats van simpelweg een cheque uit te schrijven, willen we ons écht verbinden aan en inzetten voor een goed doel. Daarom zijn we op zoek naar partijen die met een vraag of uitdaging worstelen waarbij we kunnen helpen. Bijvoorbeeld door samen een product te ontwikkelen of na te denken over het businessmodel."
  Door samen te werken aan een duurzame, structurele oplossing waar beide partijen van leren en groeien, snijdt het mes aan twee kanten, zo is de gedachte. Furr: "De organisatie krijgt een steuntje in de rug, en onze mensen vinden het fijn om hun kennis en kunde in de praktijk te brengen voor een mooi doel."

  Criteria

  Behalve kennis en kunde bestaat de steun van het kantoor ook uit een financiële bijdrage. "De ingezonden nominaties worden natuurlijk wel getoetst aan een aantal criteria. Zo kijken we of er een link is met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. En of het haalbaar is binnen twee jaar een relevant resultaat te boeken, zoals we onszelf ten doel hebben gesteld", aldus Furr.

  Nominaties

  Stuur voor meer informatie over het investeringsprogramma een mail naar impactinvestments@vandoorne.com. De criteria zijn na te lezen op deze pagina. Daar is ook een nominatieformulier te vinden. Indienen kan nog tot 8 januari 2018. Over de beoordelingsprocedure en uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

  Over Van Doorne

  Van Doorne, opgericht in 1930, is een onafhankelijk Nederlands top 10 kantoor met 175 advocaten, notarissen en fiscalisten. Wij adviseren vooraanstaande Nederlandse en internationale ondernemingen, financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen.